Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Wavy-curly hair tutorial


Holaaaa κορίτσια!!! Καλώς σας βρήκα ξανά στο blog μου ( για την ακρίβεια εγώ πρώτη φορά..!). Σήμερα αποφάσισα να σας δείξω πώς να κάνετε αυτό το wavy-curly style στα μαλλιά σας που είναι πολύ εντυπωσιακό στα μακριά μαλλιά καθώς δίνει την ψευδαίσθηση του φυσικού κυματισμού. Βέβαια, η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε σγουρά μαλλιά (είτε είναι κοντά είτε μακριά) για να δώσετε καλύτερο σχηματισμό στις μπούκλες που τυχόν δεν σχηματίστηκαν καλά ή φριζάρουν (όπως κάνει η Λένα).
Ο τρόπος είναι πραγματικά πολύ απλός και το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι μια μασιά για μπούκλες. Επειδή στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα είδη, η δική μου πρόταση είναι να πάρετε μια μασιά με κωνικό σχήμα όπως είναι η δική μου καθώς θεωρώ πως είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση από μη επαγγελματίες σε σχέση με τις άλλες που μοιάζουν με ψαλίδι.


Δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη τεχνική και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίγετε το μαλλί σας γύρω-γύρω.
Θα προσπαθήσω μέσω φωτογραφιών και του γραπτού λόγου ( που εν προκειμένω δεν βοηθάει και πολύ) να σας εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να πετύχετε το συγκεκριμένο look.
Και πάμε να ξεκινήσουμε: Μετά το μπάνιο και αφού πάρετε την πολλή υγρασία απ' τα μαλλιά σας, απλώστε ένα προϊόν που τα προστατεύει απ' την θερμότητα για να αποφύγετε την φθορά που αυτή προκαλεί. Εγώ αυτήν την περίοδο χρησιμοποιώ ένα προϊόν που δεν είναι ακριβώς heat protector αλλά που αναδομεί την τρίχα μέσω της θερμότητας. Εσείς, βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν θέλετε ή έχετε.



Στη συνέχεια θα πρέπει να στεγνώσετε εντελώς το μαλλί σας και αν δεν είναι ίσιο εκ φυσικού του ( όπως το δικό μου που είναι σπαστό) να το ισιώσετε καθώς οι μπούκλες ξεκινούν περίπου λίγο πιο πάνω από την μέση των μαλλιών οπότε δεν θέλουμε το πάνω μέρος να είναι φριζαρισμένο ούτε το υπόλοιπο εντελώς ατημέλητο. Δεν χρειάζεται όμως να επιμείνετε πολύ στο ίσιωμα γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Αφού ολοκληρώσετε κι αυτό το βήμα μπορείτε ( προαιρετικά) να βάλετε λίγο λάδι στις άκρες για να δείχνουν και να είναι πιο υγιείς και απαλές.




Και περνάμε στο κυρίως μέρος τώρα :  δημιουργούμε τις μπούκλες απ' τα κάτω μαλλιά και σιγά-σιγά φέρνουμε τα πάνω οπότε φροντίστε να μαζέψετε με ένα λαστιχάκι τα πάνω μαλλιά. Στη συνέχεια πιάνετε μια τούφα (ούτε μικρή ούτε μεγάλη) και τοποθετείτε την μασιά λίγο πιο πάνω απ' την μέση των μαλλιών σας και από την έξω πλευρά της τούφας ΟΧΙ κάτω απ' την τούφα και αρχίζετε να τυλίγετε την τούφα γύρω-γύρω. Περιμένετε κάποια δευτερόλεπτα (5-10) και ξετυλίγετε. Η μπούκλα σας είναι έτοιμη. Λόγω του κωνικού σχήματος της μασιάς το πάνω μέρος της τούφας σχηματίζει πιο χαλαρό άνοιγμα ενώ όσο προχωράμε προς τα κάτω οι μπούκλες γίνονται πιο σφιχτές. Αυτό άλλωστε θέλουμε και να πετύχουμε. Να ξεκινάνε ίσια, ν' αρχίζουν να σπάνε σιγά-σιγά ώσπου να καταλήγουν σε μικρά μπουκλάκια.          Δείτε βήμα βήμα την διαδικασία

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας πω πως η καθεμία ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει  μπορεί να " παίξει" με το μέγεθος απ' τις τούφες δηλ. να παίρνει άλλοτε πιο μεγάλη και άλλοτε πιο μικρή για να διαφοροποιούνται και οι μπούκλες και να μην φαίνεται καθόλου τυποποιημένο και στημένο το χτένισμα.
Προτείνω ακόμα στις κοπέλες που έχουν μαλλί πολύ ίσιο που δεν κρατάει για πολλές ώρες να κάνουν αρχικά πολύ σφιχτές μπούκλες κι ας μην είναι αρχικά αυτό που θέλουν γιατί στη συνέχεια θα "πέσουν" (θ' ανοίξουν δηλ.) και θα είναι χαλαρές όπως τις θέλετε.
Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι τέλους. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο αλλά αρκετά δύσκολο να το αποδώσω με λόγια. Αυτό που θέλω να προσέξετε είναι ότι τοποθετούμε την μασιά στην έξω μεριά της τούφας και όχι από την μέσα μεριά δηλ. από κάτω.
Αυτά κορίτσια μου. Πείτε μου στα σχόλια αν μπορέσατε να το δημιουργήσετε και αν έγινα κατανοητή, Ευχαριστώ πολύ. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.
                                                                                                     Muchos besos!!!

2 σχόλια:

  1. Τέλεια τα μαλλιά Θώμη!!! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε... Δεν είχα ποτέ τέτοιο ψαλίδι και η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάρω ένα! Επειδή είμαι λίγο στραβή, και δεν το καλοβλέπω τι μάρκα είναι;
    Α! Και τι πρακτικό που έχεις γάντι! Έχω κατακαεί άπειρες φορές με την ισιωτική... Από πού το πήρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Δήμητρα!!! Το ψαλίδι είναι καταπληκτικό , είναι της remington το Ci95 και έχει επίστρωση από πραγματικό μαργαριτάρι..γι'αυτό λέγεται και pearl..εγώ μόλις το είδα τρελάθηκα κι ερχεται με το γάντι και μια θήκη. Το πήραμε απ'τo e-shop περίπου 40€.

      Διαγραφή